13 Şubat 2012 Pazartesi

Bu ne yaman çelişki böyle

İMC TV’den bir haber…

Ödev için film jeneriği yapan ‘Bahçeşehir Üniversitesi’ öğrencisi, yaptığı videoyu ‘bir video paylaşım sitesi’nde paylaştı, bilmem kaç yüz bin kişi videoyu seyretti

İMC TV, bu haberde Youtube’un adını reklam olmasın diye söylemekten imtina ediyor ve Youtube yerine ‘bir video paylaşım sitesi’ demeyi tercih ediyor; ama eğitimin özelleştirilmesi için canla başla savaşan Enver Yücel’in sahibi olduğu Bahçeşehir Üniversitesi’nin adını zikretmemek için aynı özeni göstermiyor.

Hatırlatmak gerek; Enver Yücel aynı zamanda TÖDER’in (Tüm Özel Dershaneler Birliği) başkanı. Aynı zamanda Uğur Dershaneleri ile Bahçeşehir Üniversitesi’nin kurucusu ve sahibi. Bu ülkede 40 yıldan fazla süredir eğitimin parayla satılması için çalışmakta kendisi. Bugün çocuklarımızın dershanelere ve özel üniversitelere bağımlı hale gelmesinin başlıca sorumlularından biri.

Televizyonumuzda birinci kanala (sıraya) koyduğumuz İMC’nin bu tavrını haber editörlerinin bir dikkatsizliği olarak değerlendirmek istiyorum. Umarım bu tavrın altında başka şey yoktur. Durup dururken bir hayal kırıklığı daha yaşamayalım ve artık bize yakın isimlerin samimiyetlerini sorgulamak zorunda kalmayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder