22 Eylül 2013 Pazar

Evrimleşen Tanrı

''İsviçre'de yer alan CERN fizik araştırma merkezi, Evren'in oluşumu hakkındaki en büyük sırlardan biri olduğu kabul edilen atom altı parçacık 'Higgs Bozonu'nun, kesin olarak  tespit edildiğini duyurdu.''
''Tanrı parçacığı'' üzerine..

Madem ki insanlar Tanrı fikrini yok edemiyor, madem ki Tanrı bir çok insan için olmak durumunda, en azından insanlar ''ölümden sonra ne var?'' sorusundan korkmamaya başladığı güne kadar Tanrı da her şey gibi insanoğlunun yanında evrimleşerek var olmaya devam etmeli. Artık Tanrı'yı bilim var etmeli. Bunca yıl Tanrı'yı var edenler başka işlerin, başka dertlerin insanlarıydı. Kimi ticareti eline geçirmek için, kimi de kendi gücünü pekiştirmek için Tanrı'yı var etti. Artık Tanrı'yı bilim var etmeli. Bilim bizlerden bir şey beklemeyen, egosuz bir Tanrı var etmeli. Bizlere karışmayan bir Tanrı. Bizleri  yormayacak bir Tanrı. İnsanoğlunun emrinde, hizmetinde bir Tanrı. Binlerce yıldır sadece kan dökmeye yarayan Tanrı artık daha farklı olmalı. Bizlerle ilgili hiç bir planı olmayan, kahinattaki görevi görevlerin en önemli olanı olan bir Tanrı .  Bizleri var ettiğini sanmayan, bizlerle aynı biliçte olmayan bir  Tanrı.

''Var olmak Tanrı olmaktır.''

Elektriksiz dönemlerin Tanrı'ları, geceyi artık sadece siz aydınlatmıyorsunuz. İnsanoğlu geceyi aydınlatmayı başardı. Artık elektrik dönemi Tanrı'larının zamanı. Artık  yok olmak mecburiyetindesiniz. Bunca yıldır insanoğlunun acı çekmesine sebep olduğunuz için, insanoğlunun sizi değiştirdiğini göre göre değişerek yok olacaksınız. Yok olmak zorundasınız, çünkü sizlerin olduğu yerde mutluluk yetişmiyor. O yüzden siz yok olmak, ya da değişmek zorundasınız.

''İnsanoğlunun  çoğunluğu hep bir tanrı var etme çabası içerisinde olacak. Tanrı'sız yaşayamayanların çok olduğu insan topluluklarında Tanrı da her döneme göre evrimleşerek insanoğlunun yanında var olmaya devam edecek. Ta ki insanoğlu ölümden sonra ne var sorusundan korkmamaya başladığı güne kadar.''

Bugüne kadar kötü niyetli insanların var olmasını sağladığı Tanrı  kötü ve zararlı bir Tanrı'ydı. Vicdanlı ve akıllı insanların var edeceği Tanrı da tam tersine insanların mutluluğu için var olacak. İnsanoğlu artık yeni Tanrı'yı var ediyor. Kendisi için gerekli olan Tanrı'yı. İnsanoğlu artık zekasını kullanmayı öğreniyor.  İnsanoğlu artık geceyi aydınlatabiliyor. İnsanoğlu artık Tanrı'yı kullanmasını öğreniyor. Artık insanoğlunun bir Tanrı'sı oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder