24 Mart 2014 Pazartesi

Tamam tamam hepiniz Ermenisiniz



Fotoğraflar 21 Mart 2014 tarihli Agos'tan, partilerin seçim ilanları.

Çok net okunmadığı için bir daha yazayım.

CHP'nin Şişli Belediye Başkan Adayı'nın bize göre solundaki isim mevcut başkan yardımcısı Vasken Barın, sağında ise belediye meclis adayı Sayat Delice.

CHP Bakırköy BB adayının solundaki isim Megi Dikme, belediye meclis üyesi adayı.

AKP Adalar BB adayı Coşkun Özden'in solunda Hayrabed Toplayıcı var. O da belediye meclis üyesi adayı.

AKP Şişli adayı Mukadder Başeğmez'in yanındakiler de meclis üyesi adayları. Soldan sağa; Hanna Yılmaz, Arpine Çizmeciyan ve Herman Gürciyan.

HDP'nin Adalar BB adayı Kayuş Çalıkman Gavrilof ve Bakırköy eşbaşkan adayı Nıvart Bakırcıoğlu.

Şimdi tabii ki Ermenileri Türkiye siyaset sahnesinde görmek güzel ve bu cümleyi yazmak bile bu ülkenin 100 yıllık ayıbı aslında. Ne demek Ermenileri siyaset sahnesinde görmek güzel? Türkiyeli Ermenileri Hindistan yerel seçimlerinde görecek halimiz yok elbet. Eşit yurttaşlık hakkı hakkında söylenecek ne kaldı bilemiyorum, o bölümü geçeceğim. Ben partilerin bu Ermeni aday gösterme politikasını samimi, inandırıcı bulmadığımı söylemek isterim. Bu politikanın, Ermenilerin nüfusça çok demeyelim de kısmen çok olduğu bölgelerde sadece oy avcılığına dönük olduğu kanaatindeyim. Evet, örneğin Şişli'deki bir Ermeni okulu ya da kilisesi için Ermeni bir belediye meclis üyesi gereklidir fakat AKP'nin Şişli'de amacının bu olduğuna beni kimse inandıramaz. Sadece Hrant Dink sonrası yaşanan gelişmelere bakmak yeterli. Aynı şekilde CHP'nin Ermeni soykırımı konusundaki tavrı başta olmak üzere faşizme kayan ulusalcı yapısı hakkında konuşmaya gerek yok sanırım. HDP'yi bu konuda farklı bir yere koyabilir miyiz? Ümraniye'den, Fatih'ten çıkarsalardı bu adayları koyabilirdim. Yukarıda bahsettiğim Ermeni kiliseleri ve okulları meselesini bir yere oturtabiliriz belki, peki Adalar ilçesindeki sayıları yaklaşık 8 civarındaki Ermeni için ne diyeceğiz? Yaz kış adada oturmayan, sadece yazları gelen ve sadece seçmen kütükleri Adalar'da, özellikle de Kınalıada'da olan Ermenilerin oyları için bu samimiyetsizliğe gerek var mıydı?

Rahatsızlığımı özetlemeye çalıştım. Diyeceklerim bundan ibaret. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder