21 Ekim 2009 Çarşamba

Vapurlarımız için 25 Ekim'de Büyükada'dayız


25 Ekim Pazar günü 12.30'da, dört adanın halkı "Adalar Bostancı vapurumuzu vermiyoruz" demek için Büyükada'da toplanıyor.

Basının ilgi göstermesi için yoğun çaba harcandı. Eğer o gün az sayıda insan olursak bu, Adalar'a üvey evlat muamelesi yapan basının, çıkacak yeni sorunlarımıza da ilgisiz kalacağının habercisi olur. Gelecek için bugünü atlamayalım. Pazar günü Büyükada İskelesi'nde buluşalım.

Organizasyonu düzenleyen "Adalar Bostancı vapurumu vermiyorum platformu". Platformun herhangi bir siyasi parti ya da örgütle bağının olmadığını özellikle belirtmek isterim. Elbet buradan paye çıkarmak isteyen gruplar çıkabilir; lakin Adalar halkına yapılan son seçimlerin malum sonuçları nedeniyle tamamen siyasidir. Ama iki fil kavga ederken altta ezilen bir kez daha biz oluyoruz, en azında buna sesimizi çıkaralım.

Bugün bildiriyi az çok gördüm. Motorların özellikle yaşlılar ve engelliler için iniş-biniş zorluğu ile bütün herkes için olan güvensizliğinden bahsedilmiş. Talepler kısmında ise alternatif olarak motor seferlerinin devam etmesi ama İDO'ya bağlı iskelelerden eskisi gibi sadece vapurların -sefer sayıları artırılarak- devam etmesi var.

Pazar günü Büyükada İskelesi'nde görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder