24 Ağustos 2010 Salı

Boğaz'ın gülü, Boğazlıyan


Travestilerin ve fahişelerin korkulu rüyası, İstanbul elitinin can dostu Esra Boğazlıyan yine işbaşında.
Haber, 23.8.2010 tarihli Habertürk'ün İstanbul ekinden:
Balıkçı tekneleri yüzünden Sarıyer'de yazın tadı yok!
"Büyükdere sahilinde bekleyen devasa balıkçı tekneleri yüzünden vatandaş eşsiz boğaz manzarasını izleyemiyor..."
Her şeyden önce bu haberde(!), haber değeri olan başka bir haber var. Öğreniyoruz ki boğaz kıyıları da otopark mafyası gibi 'birilerinin' eline geçmiş. Palamar ücreti olarak astronomik paralar isteniyormuş. Bu şikâyeti yapan da teknelerin kaptanlarıymış.
İyi de biz şimdi o teknelerden şikâyetçi değil miydik? Hani manzaramızı kapıyordu falan... Kaptanların derdiyle boğaz sakinlerinin derdi arasında nasıl bir bağ kurmamız gerekiyor? Bebek tarafında palamar ücreti çok fazla diye bütün tekneler Sarıyer'e mi sığınıyor? Sarıyer'de daha mı az para alınıyor ya da hiç alınmıyor mu? Ya da haberde geçen, bu işten fahiş paralar talep eden 'birileri' kim? Bu arada haberin, aslında konuyla ilgili ilk haber olmadığını anlıyoruz yazanlardan ama ben bugün itibariyle Habertürk okumaya başlayan biriysem benim günahım ne?
Sarıyer / Büyükdere sahilinde toplanan tekne sayısı fazlaymış, anladık. Anladık da senin haberde yazmadığın, benim anlamaya çalıştığım nedenlerle bu tekneler Sarıyer sahilinde toplanıyorsa, burada tekne kaptanlarının günahı ne? Kaptanları olayın tek sorumlusu gibi göstermek niye? Kaptanlara teknelerini çekmeleri için bir yer gösteriliyor da onlar mı gitmiyor? Haberde bu da yok.
Haberi okudukça daha bir sürü anlamsızlıkla karşılaşıyorsunuz ama benim asıl yazmak istediğim başkaydı.
Sahildeki teknelerin bütün gün motorları çalışıyor da gürültüden durulmuyor mu?
Çevreyi mi kirletiyorlar?
Sintinelerini Sarıyer sahiline mi boşaltıyorlar?
Teknelerin içinde çıplak gezip yoldan geçenleri taciz mi ediyorlar?
Geceleri teknelerde kalanlar bangır bangır müzik dinleyip insanları rahatsız mı ediyor?
Hayır, hiçbiri değil.
Tekneler yüzünden bölgede oturanlar eşsiz boğaz manzarasını seyredemiyormuş. Haberin anafikri bu. Birilerinin, tekne yüzünden boğazı seyredememesi bir gazetenin yarım sayfasında şaka değil, ciddi ciddi haber olabiliyor.
Bu haber aklıma başka bir haberi getirdi. İlkbaharda, Büyükada'da adamın teki, manzarasını kapıyor diye koca palmiyeyi kesmişti. Adanın yerel bir gazetesinde haber olmuştu. Bence boğaz sakinleri de hiç olmazsa yazın son günlerinde manzaradan olmamak için tekneleri batırsın. Evet evet, kesin çözüm.

Eşsiz boğaz manzarası fotoğrafı: Ara Nubaryan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder