23 Haziran 2011 Perşembe

Kim attı kral attı

NTV'deki Haydi Gel Bizimle Ol adlı programın dört kadınından biri de Aysun Kayacı'ydı. Bilgi birikim olarak diğer üç kadından çok gerilerde olduğu için "bile" lafını kullanacağım istemeye istemeye de olsa, yanlış anlaşılmasın. Beğeniriz beğenmeyiz, o Aysun Kayacı bile, programa gelen konuklara göre dersini çalışırdı önceden. Haa çok çiğ dururdu, iki kitabı ya da google'ı hızlı hızlı karıştırdığı belli olurdu ama yine de muhabbetten geri kalmamak için, belki geri kalıp da ezilmemek için, hatta belki de kanal onu buna zorladığı için program öncesi dersini çalışırdı. Günahını almayalım. Biz onu magazinel yönüyle bildik, tanıdık hep. Belki gerçekten merak ediyor, okuyor, araştıyordu, bilemem.

Gelelim asıl mevzuya. Halkının oylarıyla milletvekili olan Hakan Şükür'e Hatip Dicle meselesi konusunda görüşleri soruluyor. Kral Hakan ne dese beğenirsiniz? "Gündemi takip edemedim. Bunun değerlendirmesini tecrübeli büyüklerimiz, bakanlarımız yapıyordur."

Bu yanıtı veren, bu ülkenin bir milletvekilidir, dikkatinizi çekerim. Kendisini Beşiktaşlılığımdan dolayı da sevmezdim, önemli değil, okyanus ötesi kafası nedeniyle de sevmem. Onu da geçelim. Kendisine oy vermişliğim de yoktur. Ama ben bile onun adına utandım. İnsan çıkar hiç olmazsa demokrasi der, halk iradesi der, televizyondan duyduğu iki lafı geveler, hadi "beter olsun" de, ona da razıyım.

Hakan Şükür'ün mecliste olduğu bu ülkede Hatip Dicle içerde. Alın size demokrasi, seçme seçilme hakkı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder