1 Ağustos 2011 Pazartesi

Ne mutlu...


Aziz ve necip Nergis çiçekleri,

Birlik ve beraberliğe muhtaç olduğumuz şu günlerde, bildiğiniz gibi topraklarımız, sularımız ve gübrelerimiz üzerinde türlü oyunlar oynanıyor. Örneğin, komşumuz çiğdemistan bildiğiniz gibi yıllardır kendisini nergis kompleksinden kurtaramamış bir ülke. Bizi içten yıkmak için her türlü imkanı devreye sokuyor.
Topraklarımızın bir kısmında büyük sümbülistan ve büyük laleyistan kurma çabaları devam ederken bizi içimizden vurmaya kalkanlar da var. Misal krem rengi nergisler, turuncubaş nergisler var. Bunun gibi iç-mihraklara prim vermememiz gereklidir değerli nergisler.
Öte yandan, yıllardır girmeye çalıştığımız Papatyagiller Birliği aslında bir çift çenekliler birliğidir. Kapalı tohumdur. Dikotildir. Ezelden beri nergis düşmanıdır. Taa Nergis Sultan Han'ın papatya diyarının kapılarını zorladığından beri nergis üstüne kinleri dinmemiştir. Dinmeyecektir.

Birlik ve beraberliğe muhtaç... He, bunu zaten dediydim. Ne diyodum? Hah, böyle hep ip gibi dizilin, birbirinize benzememezlik etmeyin, efendi olun, adam olun lan!

Ne mutlu nergisim diyene!

Ulu önder ve Nergizm kurucusu
Nergiscan

5 yorum:

  1. Hakkınızda, TCK'nın 312. maddesi uyarınca, Halkı; sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek ve 313. maddesi uyarınca, cürüm işlemek üzere teşekkül oluşturmak suçlarından tahkikat başlatılmıştır.

    YanıtlaSil
  2. Acemice bir espri olmuş. Az önce inceledim, Türk Ceza Kanunu'nda artık 312. ve 313. maddeler bunlar değil. Olmadı adsız, bir başke sefere diyelim :)

    YanıtlaSil
  3. Ben espri değil de ince bir taşlama olduğunu düşünmeye başladım. Türkiye'de evet böyle bir yazı nedeniyle bile hakkımızda her an tahkikat başlatılabilir, soruşturma açılabilir ve ceza alınabilir ve hatta bu tür yazılar nedeniyle birileri arkamızdan sıkabilir kaldırımda yürürken.

    YanıtlaSil
  4. Evet ben işin bu kısmını düşünmemiştim. O zaman adsız'a haksızlık etmeyelim ince taşlayıp desteklemiş bu güzel yazıyı gerçekten böyle düşünmüşse :)

    O zaman sinmemek, sinikleşmemek lazım diyip yazıların devamını bekliyoruz.

    Kargadan başka kuşum yook yoktuuu, kıza kadar bu kıza kadar bu kıza kadaaaaaarrr. Naa nanna nanana... Anladın sen onu :)

    YanıtlaSil
  5. Laaappsss! Çay bana! Ağzımdan çıkanla kulağımın tuttuğu yok valla, bir değil yemin ediyom.

    İnce yerinden taşlama güzel olur hacı.

    YanıtlaSil