21 Mayıs 2012 Pazartesi

Özhakiki (çok)satma formülleri

"Hikayenize muhakkak biyografikmiş havası verin. Gerçekte yaşamış birilerinin adı geçsin mesela ya da kıyıda köşede kalmış birileri kahramanlaşsın. Kahraman olmayan birilerini kahramanlaştırmak çok iyi bir fikirdir, zekicedir, yazar bakış açınızı göstermiş olursunuz böylece.

Kitabınızın adına odaklanın. Kitap ismi, içerikten çok daha önemlidir. Dikkat çekici bir ismi olmayan bir kitabın çok satma imkanı da yoktur. İyi bir kitap adının içinde mutlaka; bir parça gizem (Da Vinci Şifresi), bir parça aşk (Git Kendini Çok Sevdirmeden), bir parça sezgisel matematik (Aklından Bir Sayı Tut), bir parça göndermeli kuantum fiziği (Olasılıksız), bir parça naif mutluluk ümidi (Küçük Mucizeler Dükkanı) ya da en azından bir parça tarihi ağırlık (Şah ve Sultan) taşımalı. 

Fazla kitap okumayın. Çok okumak yaratıcılığınızı zedeler, dilinizi zenginleştirme tehlikesi de vardır. Okur zengin ve derinlikli dili sevmez, ağır edebiyat insanı olarak yaftalanır depolarda kalırsınız maazallah.   
Bütün bunlar bir yana, okuru zekası kıt, vakti kıt, dili ve bilgisi kıt biri gibi hayal edin hep. Zeki ve derinlikli bir şeylere doğru giderse hikayeniz hemen söz konusu okur profilini hatırlayıp kendinize çeki düzen verin. Okuru hayal etmek sizi hızlandıracak, hemen her sene bir kitap yayımlamanızı sağlayacaktır. Her sene bir kitabınızın çıkması da çok mühim tabii, okurun hafızası da kıttır haliyle, unutuverir sizi." (Fikri Sabit)




 

9 yorum:

  1. Bi fıkra vardı: Kontesi kim düttü? diye :))

    YanıtlaSil
  2. Bu adamdaki bu özgüvene şaşıyorum ben, hakikaten :))

    YanıtlaSil
  3. Bana dediysen: adam yerine konmak güzel bi şey tabii :))

    YanıtlaSil
  4. :))
    Demek ki eklediğim fotoğraflardan tam olarak anlaşılmıyor o adamın kim olduğu :))

    Bahsettiğim kişi (yani bu adam dediğim kişi) her şeyi bilen adam, ulu bilge ateşilyasbaşsoy :))

    YanıtlaSil
  5. Fotoğrafları büyüp bakmazsan anlaşılmıyor :)) Hadi bi şey daha itiraf edeyim, ben onların gerçek kitap olduklarını bile düşünmedim :)))

    YanıtlaSil
  6. Haklısın, gerçekler (ama kitap değiller) :))

    Bir ateşilyasboşsoy Project :))

    http://www.kitapyurdu.com/icsayfalar.asp?id=600650&sayfa=600650-2.gif

    YanıtlaSil
  7. Sevgili yönetici, bu yazı ve kitaplar ironik bir şey mi yoksa ciddi misin?

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Turan Ünal;
    Bunların tamamı gerçek, aşağıdaki bağlantıdan dilerseniz kitapları sipariş edebilirsiniz :)

    http://www.kitapyurdu.com/yazar/default.asp?id=243068

    YanıtlaSil