11 Şubat 2010 Perşembe

Uçan İnek ve Ayı ve Penguen ve Sincabın Öyküsü


Süte mi aşıksınız? Yoksa kola içen kutup ayısını mı seviyorsunuz? Şokellanıza fındık getiren sincap mı, size verdiği etten sütten dört köşe olup uçan inekler mi favoriniz? Süt aşkı, size süt getirmeyi görev edinmiş! Ayı da kutuplarda penguen ile kolasını paylaşıyormuş, kola demek, paylaşmak demekmiş, ne sevimli! Bunların amacı meğer kar etmek değilmiş de, bize yiyecek, içecek üretmek sevdasıymış, bizim için dere tepe aşarlarmış, hayvanları da çok severlermiş, bilemedik, pardon.

Ancak bilemediğimiz başka şeyler de var tabi. Örneğin, kola üretmek için tüketilen doğa kaynakları, atıkları nedeniyle kirletilen su miktarı ne kadardır? Kirletilen bu doğal kaynaklardan dolayı yaşam alanı tükenmekte olan kutup ayıları, penguenler için ne diyeceğiz? Ya, memeleri makinayla soğurulan, daha çok süt versin diye süt makinasına dönüştürülmüş, kemikleri tek tek sayılacak kadar zayıflamış inekler?! Politik kotalarla sökülen fındıklıkları bulamayacak olan sincap şokellaya nereden fındık getirecek şimdi?

Ama problem yok, inek olmasa da, fındık bulamasak da sütümüz, şokellamız, sucuğumuz hep olacak, merak etmeyin. Ambalajların üzerinde yazıyor. Doğala özdeş fındık aroması, sucuğa benzer ürün diye. Bir de yazmayanlar var; mesela melaminle süt yapmak, şırıngayla bilmem ne zerk ederek etin ağırlığını artırmak... gibi. Bu işleri görev edindiler, merak etmeyelim. Hem sonra granül kahveye süt konur mu hiç? Yivreençç süt kokar. Sentetik tozdan koyarız, hem de kokmaz, şahane.

Hepsi tazee, hepsi harikaaa...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder