7 Eylül 2010 Salı

Senin Orhan Pamuk'un varsa...


Türkiye'de adı en zor söylenen ünlülerden(*) olan Eyşan Özhim'i birçokları "seksi fotoğrafları için tıklayınız" gazeteciliğinden tanısa da kendisi dikkate değer birkaç işte yer almış bir isim. Evet, Kutsal Damacana gerçeğini görmezden gelemeyiz ama Başka Semtin Çocukları'nda oynamış olmasını, kendi adıma önemli bir tavır sayarım.
Özhim, bir süredir haberkonseyi.com adlı internet sitesinde yazıyor. Blogumuza misafir olma nedeni ise son yazısında hislerimize tercüman olmasından kaynaklı. Lokantalarına Orhan Pamuk geldi diye boy boş afiş yaptıranlar tabii ki bu yazıyı görmezden gelecek. Onların görmezden geldiğini de benim gözlerine sokmam gerek, bir 'Adalı' olarak.
Buyrun yazıdan bir bölüm:
...
En üzücü gözüken ise Heybeliada! Yeme-içme konusu ya çok pahalı ya da çok kalitesiz. Birtakım yılışık, kılıksız adamlar "hello, buyurun kebap var, boş masa var" diye, ellerindeki menülerle yolunuzu kesip, hepsi boş duran masaları gösteriyorlar. Bu benim başıma iki gün içinde otuz kere geldi mesela! Göz aşinalığı ya da müşteriyi tanıma çabaları yok. Bu da yetmezmiş gibi oturduğunuz mekândan; saat 23.15 civarı kaldırılıyorsunuz. Etrafta başka müşteri kalmamışsa (Ramazan dolayısıyla belki), patron eve gitmişse, garsonlar gözünüze bakmıyor bile, direkt gelip, "yarın erken kalkacağız, hesabınızı getirdim!" deyiveriyorlar.
...
Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder